Salata calda de paste, cu legume si mozzarella

Postat de RODIMUR in Salate
16 Noi 2020 | 2775 vizualizari
Salata calda de paste, cu legume si mozzarella

Dacă atunci când este cald ne hrănim și ne răcorim cu o salată, când se face frig este foarte bună o salată caldă, bogată în vitamine și consistentă. Pentru aceasta, am adăugat legume plăcute și aspectuoase, care să atragă vizual și mozzarella gustoasă și consistentă.

Ingrediente

  • 200-250 grame de paste (penne)
  • 100 grame de mozzarella
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 10-12 roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 25 ml de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc/pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii cam de 3 cm lungime și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se pune capacul pe tigaie și se călesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se înjumătățesc și se adaugă în tigaia în care s-aiu înmuiat deja celelalte legume. Se acoperă tigaia cu capac și se continuă prepararea la foc mic, încă 3-4 minute.

Se fierb pastele, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă multă clocotită și sărată.

Se condimentează sosul de legume cu: sare, zahăr, piper, boia de ardei, oregano și busuioc uscat, după care se adaugă sucul de roșii și se lasă legumele pe foc mic, la preparare înăbușită.

Între timp se taie mozzarella sub formă de cubulețe și se pregătește elementul de decor.

Când sunt fierte, pastele se strecoară și se pun într-un bol de servire. Se toarnă peste ele sosul de legume, se presară deasupra cubulețele de mozzarella, se decorează salata și se servește caldă, imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de paste, cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de ton

Postat de eumimi

Salata de ton

Mai intai fierbem ouale. Tocam salata verde si o punem pe fundul bolului. Adaugam rosiile tocate si castravetii, ceapa tocata rondele si boabele de porumb. Punem apoi maslinele, ouale...

Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

Postat de andaoana

Salata de sfecla rosie cu maioneza de post

In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 16.11.2020, 11:37
Gustoasa!
la 16.11.2020, 12:59
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 16.11.2020, 12:59
Mulțumesc frumos, Rocsi!
la 16.11.2020, 13:01
la 16.11.2020, 16:11
Mulțumesc frumos, Lau!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking