Salata calda de paste, cu legume si mozzarella

Postat de RODIMUR in Salate
16 Noi 2020 | 2744 vizualizari
Salata calda de paste, cu legume si mozzarella

Dacă atunci când este cald ne hrănim și ne răcorim cu o salată, când se face frig este foarte bună o salată caldă, bogată în vitamine și consistentă. Pentru aceasta, am adăugat legume plăcute și aspectuoase, care să atragă vizual și mozzarella gustoasă și consistentă.

Ingrediente

  • 200-250 grame de paste (penne)
  • 100 grame de mozzarella
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 10-12 roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 25 ml de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță de zahăr tos
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc/pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii cam de 3 cm lungime și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se pune capacul pe tigaie și se călesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce se înmoaie.

Se spală roșiile, se înjumătățesc și se adaugă în tigaia în care s-aiu înmuiat deja celelalte legume. Se acoperă tigaia cu capac și se continuă prepararea la foc mic, încă 3-4 minute.

Se fierb pastele, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă multă clocotită și sărată.

Se condimentează sosul de legume cu: sare, zahăr, piper, boia de ardei, oregano și busuioc uscat, după care se adaugă sucul de roșii și se lasă legumele pe foc mic, la preparare înăbușită.

Între timp se taie mozzarella sub formă de cubulețe și se pregătește elementul de decor.

Când sunt fierte, pastele se strecoară și se pun într-un bol de servire. Se toarnă peste ele sosul de legume, se presară deasupra cubulețele de mozzarella, se decorează salata și se servește caldă, imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de paste, cu legume si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Primavara

Postat de CameliaComan

Salata Primavara

Punem apa la fiert in care vom adauga oul. Curatam toate legumele si le spalam bine. Rosia, ridichile, castravetele, ardeiul rosu, ardeiul verde si ceapa verde trebuie taiate in cubulete...

Citeste continuarea

Salata de ton cu oua fierte

Postat de merisor67

Salata de ton cu oua fierte

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi scurgem apa si punem apa rece peste ele, eventual le si spargem usor, pentru a se curata mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2020, 11:37
Gustoasa!
la 16.11.2020, 12:59
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 16.11.2020, 12:59
Mulțumesc frumos, Rocsi!
la 16.11.2020, 13:01
la 16.11.2020, 16:11
Mulțumesc frumos, Lau!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking