Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

Postat de mihaelaradu in Salate
18 Ian 2011 | 8065 vizualizari
Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

Aceasta salata e, in fapt, salata greceasca. Diferenta este ca branza feta se taie cubulete si se adauga frunze de coriandru proaspat.

Ingrediente

  • 2 rosii medii
  • 2 castraveti medii
  • 1/2 ceapa
  • cateva masline (negre, verzi, umplute- nu are importanta)
  • 50 gr branza feta sau telemea de oaie (sarata)
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie (in loc de otet)

Mod de preparare

Se taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru.

Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele.

Se picura uleiul si zeama de lamaie peste amestecul de legume, branza si verdeata.

Se sareaza dupa gust.

Salata se poate servi ca si garnitura langa fripturi sau ca fel principal, in caz de dieta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de fasole cu ton si cascavea

Postat de gurita_ta2005

Salata de fasole cu ton si cascavea

Fasolea se clateste sub jet de apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine,dupa care se pune intr-un castron. Taiem ceapa cat mai marunt,si punem tonul scurs de ulei(nu se scurge de...

Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de mihaelar63

Salata de conopida

 Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2011, 21:55
la 18.01.2011, 21:59
mmm buna salata
la 18.01.2011, 22:24
putina salatica vreau
la 19.01.2011, 07:58
super bun
la 19.01.2011, 08:15
Eu sunt fan feta...asa ca...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking