Ingrediente
- Varză albă cca. 300 g,
- Morcovi 2 bucăți,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Sare Himalaya,
- Piper proaspăt măcinat.
- Pentru maioneză:
- Ou 1 bucată,
- Muștar 1 lingură,
- Lămâie 1 bucată,
- Ulei de floarea soarelui 250 ml.
- Pentru ornat:
- Pătrunjel creț,
- Semințe de susan negru.
Mod de preparare
Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.
Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până se obține consistența dorită.
Maioneza se adaugă ușor, ușor peste legumele tăiate jullien, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Salata se lasă la rece minim 30 minute înainte de servire pentru a se împreuna gusturile.
Salata se servește ca atare cu crackers sau grisine, sau ca și garniture pentru diverse preparate din carne.
Simplă și gustoasă!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Coleslaw" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|