Ingrediente
- 1/2 salată verde
- 2 roșii
- 1/2 ceapă roșie
- 2 ouă
- mini mozzarella
- sare, piper, oregano
- ulei de măsline
- oțet balsamic (sau zeama de la 1/2 lămâie)
Mod de preparare
Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță.
Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri.
Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază.
Se scoate mozzarella mini din cutie și se scurge bine de lichidul în care au stat conservate.
Se spală ceapa roșie și se taie mărunt o jumătate din ea.
Se pune salata tăiată fideluță în bolul de salată și se înconjoară, de jur împrejur cu felii de roșii.
Se presară ceapa roșie mărunțită peste salată, iar deasupra se pun gălbenușurile de ouă intercalate cu mini mozzarella. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după care se toarnă ulei de măsline și oțet balsamic, sau mai bine, zeama de la 1/2 lămâie.
Se poate lăsa 15 minute la rece, înainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Cosul cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|