Salata cu carne de vitel si sfecla rosie

Postat de mihaelar63 in Salate
13 Mai 2016 | 5140 vizualizari
Salata cu carne de vitel si sfecla  rosie

Sincer sa va spun am fost cam dezamagita de culoarea rozosin - turbat data de sfecla.  Culoarea ciudata [ imi pare mie ], a fost compensata din plin de gustul bogat si echilibrat al salatei per total. Am fiert carnea si cartofii in supa clara de legume si vitel. Carnea fiarta a fost mancata pe jumatate inainte sa ajunga in salata, asa ca am completat cu carnaciori. Ouale le-am folosit optional pentru ca s-au crapat la fiert din cele puse pentru vopsit de Pasti. Pentru ca ne-a placut mult am sa mai prepar aceasta salata, data viitoare doar cu carne de vita/ vitel .

Ingrediente

  • 400 gr carne fiarta de vitel
  • 200 gr carnaciori oltenesti -optional
  • 200 gr salata de sfecla rosie [ sfecla , otet, chimen , sare ]
  • 5 cartofi mari fierti
  • 4 castraveciori in saramura
  • 3 oua fierte
  • 3 linguri maioneza
  • 2 cepe rosii
  • 1 lingura hrean razuit in otet
  • ardei rosu pentru decor-optional
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati ouale de coaja.
  2. Curatati ceapa rosie. Se spala si se toaca marunt .
  3. Taiati cubulete cartofii, castravetii acrii, carnea de vita si ouale fierte .
  4. Feliati rondele carnaciorii oltenesti .
  5. Intr-un bol mare [de preferinta portelan sau inox ] amestecati ingredientele taiate / maruntite cu maioneza, salata de sfecla  rosie ,si hrean.
  6. Amestecati usor. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  7. Lasati salata la rece in frigider pana o consumati .
  8. La servire decorati  dupa bunul plac .
  9. Eu am pus salata de vita cu sfecla rosie intr-o caserola si am servit-o la gradina.
  10. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu carne de vitel si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu legume in aspic

Postat de eumimi

Pui cu legume in aspic

Punem pieptul de pui la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand pieptul de pui este fiert bine. Fierbem...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ton si branza pufoasa

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu ton si branza pufoasa

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se scot pe o farfurie si se curata de coaja cat sunt inca calzi. Se lasa sa se raceasca si se taie cuburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 11:40
Viteleisan nu prea pofteisan, mai mult in ciorbeisan mananc viteleisan...0;-bd
la 13.05.2016, 11:47
Clemi-san , Ciorbita -san ,Vitel-san. Ok )
la 13.05.2016, 12:06
buna buna
la 13.05.2016, 12:06
o salata interesanta si foarte bogata
la 13.05.2016, 12:25
mi-ai facut pofta , dar pana ajung diseara acasa, imi trece

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking