Salata cu fenel si chutney de afine

Postat de alldaycooking in Salate
16 Iun 2013 | 3825 vizualizari
Salata cu fenel si chutney de afine

Ingrediente

  • Salata:
  • 300 gr friptura preparata dupa preferinta fiecaruia
  • 1 bulb fenel
  • 1 mar rosu
  • 1/2 morcov
  • patrunjel verde
  • suc de lamaie
  • sare
  • Chutney de afine:
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 lingura ulei de masline
  • 70 gr afine
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 2 linguri de zahar brun
  • 50 ml apa
  • ghimbir macinat

Mod de preparare

Pentru chutney am calit in ulei ceapa rosie tocata marunt. Am lasat 1-2 minute sa se prajeasca ceapa, fara a se arde, apoi am adaugat afinele, otetul, zaharul brun si apa. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand a scazut lichidul. Inainte de a lua de pe foc am adaugat putin ghimbir macinat.  

Am taiat friptura felii subtiri pe care le-am asezat in farfurii. Am inlaturat tijele si exteriorul fenelului, apoi l-am impartit in 2 jumatati. Am feliat cat s-a putut de subtire fenelul, apoi marul caruia i-am scos cotorul. Am stropit marul si fenelul cu suc de lamaie si am presarat deasupra acestora frunze de patrunjel verde. Am taiat morcovul fasii subtiri pe care le-am adaugat peste fenel si mar. In final am adaugat putina sare si am amestecat salata.

Peste feliile de friptura am asezat salata si apoi cate putin chutney de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu fenel si chutney de afine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata incropita

Postat de Constelatialeu

Salata incropita

Mai intai punem sa fiarba cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja si ii taiem bucatele mai mici. Separat fierbem si morcovii si ouale le fierbem...

Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se pun la fiert într-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2013, 18:04
ce bine arata
la 16.06.2013, 18:15
Arata la fel de bine pe cat este de buna!
la 16.06.2013, 18:15
bun trebuie sa fie!
la 16.06.2013, 18:17
m-am gandit ca pe vremea aceasta ar fi buna o salata!
la 16.06.2013, 18:21

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking