Ingrediente
- 250 g quinoa
- 1/2 castravete fabio
- 1 ceapa rosie mare
- 2 rosii
- 1 conserva fasole boabe rosie
- masline verzi
- sare dupa gust
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Quinoa se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa de 2 ori mai multa decat cantitatea de quinoa. Se lasa la foc potrivit timp de 25-30 de minute pana se fierbe si scade toata apa. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.
Intre timp se spala, se curata legumele. Castravetele se spala bine si se lasa in coaja. Se raie cubulete mici. Ceapa se curata si se taie in cubulete. Rosiile se spala si se taie la fel. Maslinele verzi umplute cu ardei se taie felii. Fasolea din conserva se toarna in strecuratoare, se clateste bine cu apa rece si se lasa la scurs.
Intr-un bol se pune quinoa si legumele taiate. Se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust cu sare si zeama de lamaie, se mai amesteca pentru omogenizare apoi se serveste cu patrunjel presarat deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu legume si quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|