Salata cu mozzarella si crutoane de mamaliga

Postat de mihaelar63 in Salate
12 Mar 2022 | 3134 vizualizari
Salata cu mozzarella si crutoane de mamaliga

 Candva -undeva , am vazut crutoane preparate din mamaliga rece , ramase de la o masa anterioara .Ideea mi-a ramas sa ma bantuia , iar acum a venit momentul sa o pun in aplicare . Am folosit ingrediente ce le mai aveam prin frigider si care se potriveau . As spune ca este o mamaliga cu mozzarela reinventata !!!!

Ingrediente

  • 300 gr mamaliga rece [ ramasa de la o masa anterioara ]
  • 250 gr rosii cherry prunisoare
  • 200 gr salata Amorino[Pan di Zucchero, Indivia Scarola, Radicchio rosso]
  • 200 gr bilute mozzarella
  • 100 gr cascaval Edam
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri otet mere
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita condiment italian alio , olio e peperoncino[ ardei iute , patrunjel verde , usturoi ]
  • sare

Mod de preparare

  1. Pentru inceput am luat mamaliga rece din frigider care acum era ferma .
  2. Am indreptat colturile bucatii de mamaliga si am taiat mici crutoane de 1.5/1.5 cm .
  3. Am infierbantat o tigaie teflonata si am pus in ea cubuletele de mamamliguta stropite cu putin ulei .
  4. Am condimentat cu mixul italian si putina sare .
  5. Am supravegheat rumenirea crutoanelor amestecand din cand in cand . Am facut si figura aceia cu aruncatul in aer :D
  6. Bilutele de mozarela le-am condimentat cu chilli , sar si amestecat cu putin ulei si coditele de ceapa verde .
  7. Cascavalul l-am taiat maruntel in  patrate .
  8. rosioarele le-am taiat jumatati.
  9.  Frunzele de salata spalate si zvantate au fost amestecate cu restul de ulei , otet de mere si sare .
  10.  Se pune un pat frumos de frunze verzi . Peste frunze se distribuie in mod unform bilutele de branza , rosioarele , cascavalul si crutoanele [ usor racite ] .
  11.  Pofta mare !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu mozzarella si crutoane de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Caciula Mosului

Postat de eumimi

Salata Caciula Mosului

Mai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale. Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Postat de rocsi_1612

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Curatati cartofii, apoi ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt patrunsi. Cand sunt fierti, ii scurgeti de apa, ii lasati la racorit pana sunt usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2022, 20:28
Bună!
la 12.03.2022, 20:40
ce de culori
la 13.03.2022, 10:54
Buna!
la 13.03.2022, 12:14
Ce colorata e!
la 13.03.2022, 20:14
Vreau si eu o portie sa vad ce culoare are

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking