Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci

Postat de miha in Salate
28 Iun 2009 | 13119 vizualizari
Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci

Un gust absolut incredibil,care te va uimi!

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cana mazare
  • 1 cana porumb
  • 1 cana ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara
  • sare, piper
  • 2-3 ulei masline

Mod de preparare

Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.


Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic.

Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.

Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.

Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.

Se adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara .

Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga smantana,amestecand usor.

Se combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu orez,mazare,porumb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

Postat de Lily_Musat

Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

Ghivciul de legume il preparam in felul urmator: Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2009, 15:45
Foarte tare combinatia Dar parca lipseste ceva rosu de acolo ... niste patratele de ardei rosu poate ..... Oricum arata super si cred ca este foarte gustoasa
la 29.06.2009, 22:41
Ala,a fost foarte buna. Pana acum n-am mai folosit niciodata nucsoara si am fost uimita de savoare.
la 07.07.2009, 22:48
imi spuneti si mie ce st nucsoarele k nu am folosit pana akm si imi place fff mult sa gatesc
la 07.07.2009, 22:59
http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=81
la 07.07.2009, 23:09
Bitza,nucsoara are un miros asemanator piperului,dar un pic mai dulceag si mult mai intens.Nici eu n-am mai folosit pana acum,dar mi-a placut.

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking