Ingrediente
- cca. 300 g piept de curcă/an
- ½ lingură sare de mare
- 1 bucată foaie de dafin
- 2 bucăți andive
- cca. 300 g maioneză
- 1 lămâie 1 bucată
- 2 linguri capere
Mod de preparare
Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din lichid și se lasă la răcit, apoi se taie cubulețe.
Andivele se taie transversal, se scoate miezul, se mărunțesc și se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze. Într-un vas încăpător, se pun bucățelele de carne, andivele mărunțite și maioneza, se amestecă ușor ca să se înglobeze toate ingredientele. Salata se asezonează cu capere.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de andive cu carne de curcan si capere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|