Ingrediente
- 2 ardei de culoare rosie
- 2 ardei de culoare galbena
- 2 ardei de culoare verde
- o legatura de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi
- Dressing:
- otet de masa
- suc de lamie
- zahar
- miere de albine
- sare
Mod de preparare
Morcovul il spalam bine, nu il curatam de coaja si il punem la fiert 15 minute . Se fierbe pana la o stare semicruda.
Ardeii ii spalam si ii taiem in 5-6 felii. Se suprapun feliile si se taie apoi pe diagonale, in betisoare subtiri. Se adauga tot ardeiul intr-un bol si se toarna peste el 2 linguri de otet de masa si o lingura de suc de lamaie .Se amesteca bine si se lasa sa se marineze putin pe 20 minute. Se curata morcovul de coaja, se raceste bine , se taie cuburi sau betisoare si se adauga in vasul cu ardei.
Dressing:
Se topeste in microunde sau la bain-mare o lingura mare de miere de albine de salcam, se adauga 2 linguri de ulei ( de dorit, de masline) , putina sare si se amesteca . Marinada se toarna in vasul cu ardei si se amesteca. Se pot adauga 2 catei de usturoi taiat felii, deaorece fiind pisat , va atenua f.mult gustul ardeilor.
Acesta salata are gust diferit. Prima zi- un gust, a doua zi- alt gust, a treia zi - alt gust. Cu cit se marineaza mai multe zile, cu atit este mai gustoasa . Ceapa verde se taie se se adauga in salata inainte de a fi servita la masa.
Salata se poate prepara in cantitati mai mari si pastra in frigider 4-5 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|