Ingrediente
- gogosari,
- ardei grasi,
- sare,
- otet,
- ulei,
- apa.
Mod de preparare
Ardeii si gogosarii spalati, se curata de samburi, se taie fasii sau bucati, se pun la fiert in apa clocotita cu sare(aveti grija sa fie acoperiti de apa, dar apa sa nu depaseasca cu mult stratul de legume) si se fierb cam 5-7 minute, amestecand usor, sa fie cuprinsa intreaga cantitate de legume. Inainte de expirarea timpului de fierbere, adaugati otet dupa gust, potriviti de sare daca mai este nevoie, dupa ce stingeti focul adaugati putin ulei. Ii fierbeti al dente, ii lasati la racit, ii asezati in borcan si ii pastrati la frigider chiar si o saptamana.
Se consuma ca salata langa preparate cu carne(fripturi, tocanite, snitele, salam), cas, papara, slanina....
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei gras si gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|