Ingrediente
- 1kg piept de pui sau curcan
- 1kg morcovi
- 1kg cartofi
- 1telina potrivit de mare
- 500g radacina de patrunjel
- 1borcan castraveti la otet
- 4oua sau mai multe
- ulei pentru maioneza
- 1lamaie
- sare
- piper
- 1lingurita mustar
Mod de preparare
Pregatesc in primul rand maioneza din 2galbenusuri fierte si 2crude,frecate bine cu un praf de sare,mustar,adaug ulei cate putin iar la sfarsit zeama de lamaie dupa gust si o las la frigider pana-i vine randul.
Toate legumele impreuna cu pieptul,curatate,spalate,le pun intr-o oala mare la fiert impreuna cu 3linguri pline de sare de bucatarie grunjoasa;
las sa fiarba incet 1h,scot apoi cu grija totul iar dupa ce s-au racit le tai cubulete mici,le pun intr-un vas,adaug castravetii taiati si ei cubulete si storsi de zeama,eu pun si albusurile de la ouale fierte,de asemenea taiate,amestec bine totul,condimentez doar cu piper dupa gust,sare nu mai e nevoie doar in situatia cand cineva mananca mai sarat dar la aceste cantitati,va garantez ca nu mai e nevoie de sare;adaug apoi maioneza,oprind putin pentru ornat,omogenizez totul,pun salata pe platou,imbrac cu maioneza apoi ornez si o las la frigider pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|