Ingrediente
- Ingredientele, cât şi cantitatea acestora, variază în funcţie de preferinţele fiecăruia. Eu am folosit următoarele cantităţi:
- 1 kg pulpă dezosată de vită
- 200 gr măsline negre
- 4 cartofi potriviţi
- 2 morcovi mari
- o ţelină
- 2 bucăţi de păstârnac
- un borcănel de 400 gr cu muştar de Tecuci
- un borcan de 800 gr cu mazăre fiartă
- un borcan de 800 gr cu castraveţi la oţet
- un borcan de 800 gr cu gogoşari la oţet
- Pentru maioneză am folosit:
- 5 gălbenuşuri fierte,
- 5 gălbenuşuri crude,
- aprox. 700 ml ulei si un praf de sare
Mod de preparare
Spălăm bine pulpa de vită, o porţionăm şi o punem la fiert într-un vas mai mare, plin cu apă (deoarece are nevoie de un timp îndelungat de fierbere).
Separat pregătim legumele: le curăţăm de coajă, le spălăm şi le fierbem atât cât este necesar. Cartofii îi fierbem în coajă.
Între timp, pregătim maioneza: pasăm gălbenuşurile fierte (şi răcite) împreuna cu cele crude (la temperatura camerei) si cu un praf de sare, amestecând bine cu o lingură de lemn şi având grija să nu rămână cocoloaşe. Din acest punct am folosit mixerul: adăugăm ulei, puţin cate puţin, până ce maioneza ajunge la consistenţa dorită.
Carnea şi legumele, fierte şi răcite, le tocăm apoi în cuburi mici. La fel procedăm şi cu gogoşarii şi castraveţii la oţet.
Aşezam toate ingredientele într-un vas mare, adăugăm muştarul şi maioneza, amestecând până la încorporarea completă.
Se ornează după plac. Poftă buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|