Ingrediente
- 500 g carne de vita
- 500 g cartofi
- 5-6 castraveti murati
- 5 gogosari murati
- 5 morcovi potriviti
- o telina mica(radacina)
- 200 g mazare congelata
- sare
- piper
- Pentru maioneza:
- 600 ml ulei
- 2 galbenusuri fierte
- un galbenus crud
- o lingurita mustar
- sucul de la o lamaie
- sare
Mod de preparare
Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format.
Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja.
Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea .
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.La fel am taiat si carnea , morcovul si telina
Maioneza :pentru maioneza eu am folosit mixerul vertical.Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu sucul de lamaie . Am mixat pana am incorporat tot uleiul si sucul de lamaie.
Intr-un vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am condimentat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.
Am pus salata intr-o tava si am ornat-o cu restul de maioneza, cateva felii de castravete si gogosar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|