Salata de boeuf

Postat de gicuta69 in Salate
17 Oct 2015 | 21410 vizualizari
Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 500 g cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 5 morcovi potriviti
  • o telina mica(radacina)
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingurita mustar
  • sucul de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format.

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja.

Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea .

Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la   scurs  intr-o strecutratoare.

Cand toate  au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.

Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.La fel am taiat si carnea , morcovul si telina

Maioneza :pentru maioneza eu am folosit mixerul vertical.Am amestecat bine galbenusurile , am pus  un praf de sare,mustarul  si am omogenizat. Am inceput sa adaug  cate putin ulei alternand cu sucul de lamaie . Am mixat pana am incorporat tot uleiul si sucul de lamaie.

Intr-un vas incapator am pus legumele  si carnea, le-am amestecat si am condimentat cu sare si piper.  

Am adaugat  maioneza din care am oprit 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.

Am pus salata intr-o tava si am ornat-o cu restul de maioneza, cateva felii de castravete si gogosar.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost...

Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 07:15
Exact asta fac eu acum !!! Ma rog, acum scriu comentariul dar am pe foc totul
la 17.10.2015, 08:33
ce imi place!
la 17.10.2015, 08:37
Acum ma duc si eu sa fac, ca de cand vreau...
la 17.10.2015, 08:39
Si eu am facut, dar cu pui! Tare buna e!
la 17.10.2015, 09:03
Vai de candvreau sa fac... Deocamdata salivez pe-aici si dup'aia voi vedea.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking