Ingrediente
- 500 g carne de porc;
- 1 kg morcovi;
- 1 kg cartofi;
- Cativa castraveti murati;
- 2-3 linguri generoase de mustar;
- Piper macinat si sare, dupa gust;
- Pentru maioneza:
- galbenusul de la 1ou fiert;
- galbenusul de la 1 ou crud;
- Ulei;
- Zeama de lamaie;
- Pentru decor: albusul ramas de la oul fiert, masline si cateva fire de patrunjel.
Mod de preparare
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.
Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.
Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.
Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.
O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul fiert taiat, masline si cateva fire de patrunjel.
Timp: aprox 3h
Portii: 12
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/salata-de-boeuf.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|