Salata de boeuf

Postat de ancutsa in Salate
19 Feb 2017 | 2822 vizualizari
Salata de boeuf

"Dragostea e o salata"... de boeuf :) Important e s-o imparti cu cei dragi! :)

Ingrediente

  • 300 g carne de porc;
  • 500 g morcovi;
  • 8 cartofi medii;
  • Cativa castraveti murati;
  • 2 linguri mustar;
  • Piper macinat si sare, dupa gust;
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert;
  • galbenusul de la 1 ou crud;
  • Ulei;
  • Zeama de lamaie;
  • Pentru decor:
  • albusul ramas de la oul fiert;
  • putin morcov fiert;
  • felii de castravete proaspat;
  • cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou.

Se opresc separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de morcovi, cartofi, carnea si muraturile se taie cubulete. Se amesteca bine cu mustarul, sare si piper.

 Pentru maioneza, se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la oul fiert, cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Se adauga ulei in functie de cata maioneza avem nevoie sa obtinem. Este gata cand capata acea consistenta cremoasa.

 Eu, de obicei, doua parti de maioneza le adaug in salata, iar o parte o pastrez pentru decorat. Se asaza salata pe un platou si se orneaza cu albusul fiert taiat, fasiile de morcov oprite mai devreme, felii de castravete proaspat si cateva fire de patrunjel.

 Din cantitatile date la ingrediente, eu am obtinut un platou de salata.

 Pofta buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/salata-de-boeuf.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza

Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost...

Citeste continuarea

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Postat de mihaelar63

Salata de vita cu porumb, fara maioneza

Carnea fiarta si cartofii se taie cuburi . Gogosarii se maruntesc,se taie patratele. Mazarea  dezghetata se pune intr-un bol cu 50 ml apa la cuptorul cu microunde timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2017, 12:26
Delicioasa!
la 19.02.2017, 12:32
la 19.02.2017, 17:13
Yammy
la 19.02.2017, 20:03
Tare buna mai este salata de boeuf!
la 19.02.2017, 20:32

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking