Ingrediente
- 4-5 bucăți cartofi roșii de Covasna
- 2-3 fire ceapă verde
- 1 conservă măsline negre
- 4-5 bucăți castraveți acri
- cca 4 bucăți ouă fierte
- 1 borcanel capere
- 2-3 bucăți ridichi mărișoare
- 4-5 linguri ulei de măsline
- sare iodată
- piper proaspăt măcinat
- cca 2-3 linguri oțet de mere
Mod de preparare
Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere. Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele. În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichile feliate și castraveții tăiați bucățele, Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata se servește, după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|