Ingrediente
- 1 kg. cartofi albi pentru fiert în coajă;
- 4 bucăți friptură de porc / pui pregătite în prealabil;
- 50 gr. măsline asortate;
- 1 ceapă roșie;
- 6 felii mari de gogoșari la oțet;
- 1 lingură cu muștar (clasic);
- sare și piper după gust;
- 1 lingură ulei de măsline;
- frunze de busuioc pentru decor (opțional).
Mod de preparare
Pentru început spălăm bine cartofii și îi punem la fiert (într-o oală încăpătoare, cu apă ușor sărată cât să-i acopere). Când au fiert suficient (se pătrund ușor cu furculița) îi scurgem de apă și îi lăsăm să se răcorească.
Între timp, pregătim celelalte ingrediente.
Curățăm măslinele de sâmburi, tăiem ceapă fideluță, carnea și cartofii în bucăți cât o înghițitură și gogoșarii felii mai mici.
Amestecăm iar dacă este necesar condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm uleiul și muștarul și amestecăm din nou.
Ornăm cu frunze de busuioc proaspăt.
Servim cu poftă !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu resturi de friptura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|