Ingrediente
- 6 cartofi
- 1-2 ardei grași
- 50-75 grame șuncă de Praga
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
- Pentru maioneză
- 1 gălbenuș fiert tare
- 1 gălbenuș crud
- 1 linguriță de muștar clasic
- 40-50 ml ulei de floarea soarelui
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Se spală cartofii și se pun la fiert.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se taie fin șunca de Praga, în forma dorită, iar ardeii grași (de preferință unul roșu și unul verde, pentru aspect) se spală, se curăță și se taie bețigașe.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se lasă la răcit, după care se curăță de coajă și se taie cubulețe. Toate ingredientele preparate din timp se pun într-un bol mare, se adaugă maioneza, se condimentează cu sare și piper și se dă la frigider pentru 15-20 minute înainte de servire.
Pentru maioneză se răzuie fin un gălbenuș fiert tare, se adaugă un gălbenuș crud și o linguriță de muștar clasic, se mixează bine, după care se toarnă treptat uleiul, până ce rezultă o maioneză legată. Când maioneza s-a îngroșat, se adaugă zeamă de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|