Ingrediente
- 4 cartofi roz
- 1 cutie de conservă de ton bucăți
- 15-20 de măsline
- 3-4 felii de gogoșar murat
- 1 ceapă verde, cu tot cu codițe
- 1 ceapă roșie, mică
- 2-3 linguri de ulei de măsline, cu busuioc
- 1-2 linguri de oțet (balsamic)
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală și se pun la fiert, întregi.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se spală cepele și se taie rondele, separat. Se taie feliile de gogoșar murat în oțet și se pune tonul într-o strecurătoare, ca să se scurgă de lichid.
Când cartofii au fiert, se lasă puțin să se răcorească, după care se curăță de coji, se taie cubulețe și se pun într-un bol mare.
Peste cartofii tăiați se pun măslinele, ceapa verde, gogoșarul murat în oțet, tonul scurs de lichid și ceapa roșie. Se condimentează cu sare și piper, după care se adaugă uleiul și oțetul.
Se amestecă ușor și se poate servi deja.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|