Salata Nicoise

Postat de mihaelar63 in Salate
8 Oct 2016 | 5920 vizualizari
Salata Nicoise

 Prima data am vazut aceasta salata la chef Jaques Pepin - Cel care a facut emisiuni TV cu Julia Child . Eram in cautarea unei salate echilibrate si hranitoare care sa o pot servi invitatilor la iesire la gradina . Salata Nicoise a fost un mare succes . Ultimele doua portii , le pandeam care sa mai servim  . Din politete am pus  putina pentru mine  si am mai lasat sa fie savurata de inca doi musafiri !!!

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 2 salate verzi
  • 2 conserve ton in saramura
  • 12 buc file de ansoa
  • 200 gr fasole verde fideluta [ congelata]
  • 200 gr masline verzi -fara samburi
  • 200 gr ridichi rosii
  • 400 gr rosii cherry
  • ardei gras-[ am uitat sa pun :D ]
  • sare

Dressing:

  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura cimbru verde maruntit
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 4 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  .
  2. Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele .
  3. Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le taiati sferturi .
  4. Fierbeti cateva minute fasolea verde .Scurgeti de apa si clatiti cu apa rece - astfel isi va pastra o culoare verde -viu .
  5. Spalati salata verde si o lasati sa se zvante . Spalati rosiile si ridichile .
  6. Scurgeti tonul de saramura .
  7. Spalati ceapa verde si o maruntiti.
  8. Intr-un borcan introduceti ingredientele pentru dressing.Infiletati capacul si scuturati energic pentru omogenizare .Gustati si mai sarati sau piparati daca este nevoie .
  9. Pe un platou mare montati salata . Incepeti cu salata verde [ pe care o rupeti cu mana fasii mai mici  ] . Continuati cu cartofii , fasolea verde , tonul , maslinele si ansoa . La sfarsit adugati dressingul.
  10. Decorati cu ridichi , rosii si sferturi de oua fierte .
  11.    Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata nicoise

Postat de Irina

Salata nicoise

Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul. ...

Citeste continuarea

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2016, 21:39
adevarata are ansoa si capere
imi place mult
la 08.10.2016, 21:42
Multumesc , Catalina M-am documentat nitel sa-mi improspatez memoria
la 08.10.2016, 21:42
Ni`coise asta se mananca?
la 08.10.2016, 21:45
Cleme ,doar daca ajungi inaintea celorlalti )
la 08.10.2016, 21:46
tare bine arata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking