Ingrediente
- 4 cartofi medii, roz
- 1 țelină mare
- 4 ouă, fierte tari
- 100-150 grame de măsline negre
- 1 ceapă roșie
- ulei de măsline
- ulei de floarea soarelui (opțional)
- oțet aromatizat (opțional)
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală și se pun la fiert, ”în coajă”.
Țelina se curăță de coajă, se spală, se porționează și se pune la fiert.
Se fierb tari cele patru ouă, se răcesc în apă rece și se curăță de coajă.
Se curăță ceapa, se spală, se zvântă și se taie semirondele.
Când cartofii au fiert, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească și apoi se taie rondele.
Când a fiert și țelina, se scoate din apă, se lasă mai întâi să se răcorească, după care se taie felii, dar nu prea mici.
În bol se pune un strat de rondele de cartofi și se condimentează cu sare și piper. Se continuă cu un strat de țelină, se condimentează, se adaugă semirondelele de ceapă, felii de ouă, măsline, condimente și ulei de măsline.
Se repetă aceste straturi și se toarnă ulei de măsline, de floarea soarelui (cine dorește ca salata să fie mai onctuoasă) și oțet balsamic, dacă este agreat.
Se poate servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi si telina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|