Ingrediente
- Chiftele:
- 500 gr carne tocata
- 2 oua
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- pesmet
- ulei pentru prajit
- ceapa rosie 10 bucati
- otet 100 ml
- apa 2 l
- boabe de piper 10 buc
- foi de dafin 3 buc
- rozmarin uscat un vf de cutit
- sare
- maioneza din 2 oua
- smantana 3-4 linguri
Mod de preparare
Se pregatesc chiftelele: se amesteca carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, sare, piper dupa gust si pesmet pana se poate modela carnea. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelute mici.
Intr-o cratita se pun 2 l apa, 100 ml otet, sare, boabe de piper, foi de dafin si rozmarin si se pun la fiert. Cand a dat un clocot se strecoara si se pune iar pe foc adaugandu-se ceapa taiata solzisori. Se lasa 15 minute sa fiarba la foc mic, apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste maioneza din 2 oua la care se adauga 3-4 linguri de smantana. Dupa ce ceapa s-a racit se amesteca cu maioneza si cu chiftelele si se lasa la frigider sa se imbine aromele vreo 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de chiftele cu ceapa si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|