Salata de conopida

Postat de Swanheart in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2009 | 47570 vizualizari

Este foarte buna, daca e facuta cum trebuie. Tin minte ca am mancat la cineva in urma cu cativa ani, si era foarte apatoasa, avea un gust de conopida fiarta si pasata, si cam atat... Cea pe care o fac eu este delicioasa, si tocmai pentru a nu se simti doar acel gust de conopida, am adaugat mai multe ingrediente. Am avut niste musafiri (cei de la care am primit conopida) si au fost atat de incantati, ca mi-au laudat salata la mai multi cunoscuti. Mi-au zis ca au mai mancat, dar nu a fost la fel de buna, si banuiesc ca a fost clasica reteta din conopida fiarta, cu maioneza si smantana.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 10.10.2009, 21:44
Maine fac si eu, ce pofta am! Cum faci sosul de usturoi? sau e cumparat? am de la heintz, o fi bun? sau pisez usturoiul in maioneza?
la 10.10.2009, 22:24
Cel pe care il folosesc eu e din comert, dar se poate folosi si usturoi.
la 10.10.2009, 23:15
super , ai pus-o ...
la 11.10.2009, 00:16
Super, maine e pe lista! O sa pun si niste marar
la 11.10.2009, 11:41
Mie nu-mi place conopida ,dar aceasta este o reteta interesanta . Parca m-as incumeta sa incerc.
la 11.10.2009, 16:10
e super
la 11.10.2009, 22:31
Maioneza se poate face si cu ou intreg, cu conditia sa avem un mixer cu viteza mare.
Se foloseste un bol ingust si inalt si se adauga la ou sare sau zeama de lamaie, inainte de a adauga uleiul si se misca mixerul in plan vertical pentru a aera compozitia.Este mai usoara si mai dietetica.
la 12.10.2009, 12:06
Gina, te referi la un mixer obisnuit, sau la un mixer vertical? Eu am incercat sa fac maioneza cu mixerul vertical, am pus vreo 200 ml ulei (asa cum scria in reteta), insa mi s-a taiat, n-a semanat defel cu maioneza ce mi-a iesit mie acolo... Ma tenteaza si pe mine maioneza asta cu ou intreg, insa nu am inteles exact cum se procedeaza...
la 12.10.2009, 15:38
Eu numai asa fac maioneza: 200 ml ulei, 1 ou intreg, 1 lingurita mustar, sare. Incredientele in ordine scrisa le pun in paharul mixerului vertical. In maxim 1 minut este gata. Cand am nevoie fac si cantitate mai mare adica 2-3 oua, nu conteaza. Am observat ca trebuie respectata cantitatea de ulei. Asta este importanta.

Salata de conopida, eu pun usturoi pisat si telina rasa, cam in toate salatele cu maioneza pun telina rasa.
la 12.10.2009, 19:47
Mersi, Rodica! Data viitoare voi incerca aceasta reteta de maioneza. Sper sa imi iasa... Data trecuta cand am incercat, s-a amestecat oul cu uleiul, si a iesit ceva...necomestibil, si care nu avea aspect de maioneza, oricum.
la 13.10.2009, 21:34
Are dreptate Rodica. Daca pui o lingurita de mustar , nu se taie maioneza. Eu nu pun oul intreg de la inceput , dar pun albusul in timp ce mixez.
la 18.10.2009, 12:04
Vai, am facut salata asta joi seara, si mi-a iesit necomestibila. Nu stiu ce s-a intamplat, pe langa faptul ca am pus foarte multa sare si efectiv nu s-a mai putut manca... De regula imi iese delicioasa, si chiar oameni care nu mananca de obicei conopida mi-au sa le spun cum o fac, ca e foarte buna... Chiar nu stiu de ce nu a fost asa gustoasa de data asta, mai ales ca am facut totul ca de obicei...
la 22.10.2009, 18:29
E foarte gustoasa
la 02.11.2009, 15:18
Nu inteleg: "Se adauga albusul care a ramas si oul fiert, date pe razatoare." - adica se adauga albusul crud? sounds crazy... help
la 05.11.2009, 13:23
Anca, nu se adauga albusul crud, pentru ca iti ramane un albus fiert (galbenusul il bagi in maioneza).

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking