Salata de conopida

Postat de Swanheart in Aperitive / Garnituri
10 Oct 2009 | 47509 vizualizari
Salata de conopida

Este foarte buna, daca e facuta cum trebuie. Tin minte ca am mancat la cineva in urma cu cativa ani, si era foarte apatoasa, avea un gust de conopida fiarta si pasata, si cam atat... Cea pe care o fac eu este delicioasa, si tocmai pentru a nu se simti doar acel gust de conopida, am adaugat mai multe ingrediente. Am avut niste musafiri (cei de la care am primit conopida) si au fost atat de incantati, ca mi-au laudat salata la mai multi cunoscuti. Mi-au zis ca au mai mancat, dar nu a fost la fel de buna, si banuiesc ca a fost clasica reteta din conopida fiarta, cu maioneza si smantana.

Ingrediente

  • o conopida
  • 3 oua (2 fierte si unul nefiert)
  • ulei pentru maioneza
  • 2 linguri smantana
  • sos de usturoi
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu galbenus crud, are un gust mai intens. Nu trebuie facuta foarte multa, decat vreo 4-5 linguri. Dupa ce e fiarta conopida, se lasa pana se scurge bine toata apa, si se paseaza. Se pune peste maioneza, se adauga 2 linguri de smantana, putin sos de usturoi (eu folosesc sos cu pulpa) , cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga albusul care a ramas si oul fiert, date pe razatoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de conopida cu porumb

Postat de katty

Salata de conopida cu porumb

Spalam conopida si o taiem buchetele. Intr-o oala cu apa pusa la fiert adaugam putina sare cand aceasta clocoteste si buchetelele de conopida. Fierbem la foc potrivit pana conopida e moala, dar...

Citeste continuarea

Salata Coronita

Postat de RODIMUR

Salata Coronita

Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2009, 21:44
Maine fac si eu, ce pofta am! Cum faci sosul de usturoi? sau e cumparat? am de la heintz, o fi bun? sau pisez usturoiul in maioneza?
la 10.10.2009, 22:24
Cel pe care il folosesc eu e din comert, dar se poate folosi si usturoi.
la 10.10.2009, 23:15
super , ai pus-o ...
la 11.10.2009, 00:16
Super, maine e pe lista! O sa pun si niste marar
la 11.10.2009, 11:41
Mie nu-mi place conopida ,dar aceasta este o reteta interesanta . Parca m-as incumeta sa incerc.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking