Ingrediente
- 400 g conopidă
- maioneză de post
- 250-300 g orez
- 150 ml ulei
- 150 mlapă minerală
- zeama de la 1/2 lămâie
- o linguriță mustar clasic
- 2 grăunți de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare.
Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se lasă la răcit.
După ce a fiert și s-a răcit, conopida se desface în bucățele mici. Usturoiul il dam pe razatoare sau il pisam fin si-l amestecam cu conopida.
Într-un vas, pune orezul, uleiul, zeama de lămâie, 1/2 linguriță sare, un vârf linguriță piper, muștarul și jumătate din apa minerală.
Flolosește blenderul vertical sau poți folosi orice fel de blender și pasează /amestecă compoziția de maioneză.
Pune conopida într-un bol sau farfurie si maioneza deasupra.
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|