Salata de conopida cu morcovi si jambon

Postat de mihaelar63 in Salate
5 Oct 2019 | 2844 vizualizari
Salata de conopida cu morcovi si jambon

  Dupa cum stiti am cam rupt prietenia cu maioneza. Nu-i duc lipsa chiar deloc. O inlocuiesc cu iaurt, smantana sau sana. Pentru culoare frumoasa apelez in functie de preparat la mustar sau pudra de turmeric. Salata aceasta de conopida a primit si morcov pentru simplu fapt ca curatasem prea multi pentru o ciorba. Jambonul a venit in plus ca potentiator de gust :D  

Ingrediente

  • 500 gr conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie mica -tocata
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 gr jambon
  • 200 gr sana
  • 100 gr smantana
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii.
  2. Scurgeti conopida  de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt.
  3.  Intr-un bol incapator puneti smantana, sana, mustar, ulei, sare si piper. Se amesteca toate pana se omogenizeaza.
  4. Jambonul se taie cubulete si se rumeneste cu o lingura de ulei.
  5. Cand conopida, morcovul si jambonul s-au racit, se adauga peste dresing. Nu uitati de ceapa tocata marunt si de patrunjel. Piperati.
  6. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.
  7. Se amesteca toate ingredientele.
  8. Gustati si sarati/piperati daca mai este nevoie.
  9. Decorati salata cu ardei iute rosu si frunzulite de conopida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu morcovi si jambon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Postat de mirela0911

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin. Se lasa pe foc pana se...

Citeste continuarea

Salata de oua cu capere

Postat de caroline

Salata de oua cu capere

Punem ouale la fiert pentru 10 minute.Cand au fiert le punem sub un jet de apa rece.Asa se vor curata mult mai usor de coaja. Curatam ouale de coaja si le taiem marunt. Castravetii ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2019, 16:03
Este foarte bună, salata de conopidă și arată foarte bine în farfurioara ta...!
la 05.10.2019, 18:43
la 05.10.2019, 18:49
Rodica , Multumesc !!! Este un bol mare . Era la reducere la Jysk Budapesta -asta -primavara .
la 05.10.2019, 19:15
Mihaela, bolul este tare frumos, dar în poză se vede mic, așa că am crezut că este o farfurioară... Chiar și-așa, ai văzut că l-am alintat, căci mi-a plăcut din prima...!
la 05.10.2019, 19:24

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking