Salata de conopida cu morcovi si jambon

Postat de mihaelar63 in Salate
5 Oct 2019 | 2819 vizualizari
Salata de conopida cu morcovi si jambon

  Dupa cum stiti am cam rupt prietenia cu maioneza. Nu-i duc lipsa chiar deloc. O inlocuiesc cu iaurt, smantana sau sana. Pentru culoare frumoasa apelez in functie de preparat la mustar sau pudra de turmeric. Salata aceasta de conopida a primit si morcov pentru simplu fapt ca curatasem prea multi pentru o ciorba. Jambonul a venit in plus ca potentiator de gust :D  

Ingrediente

  • 500 gr conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie mica -tocata
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 gr jambon
  • 200 gr sana
  • 100 gr smantana
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii.
  2. Scurgeti conopida  de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt.
  3.  Intr-un bol incapator puneti smantana, sana, mustar, ulei, sare si piper. Se amesteca toate pana se omogenizeaza.
  4. Jambonul se taie cubulete si se rumeneste cu o lingura de ulei.
  5. Cand conopida, morcovul si jambonul s-au racit, se adauga peste dresing. Nu uitati de ceapa tocata marunt si de patrunjel. Piperati.
  6. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.
  7. Se amesteca toate ingredientele.
  8. Gustati si sarati/piperati daca mai este nevoie.
  9. Decorati salata cu ardei iute rosu si frunzulite de conopida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu morcovi si jambon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tort festiv salata de boeuf

Postat de gurita_ta2005

Tort festiv salata de boeuf

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...

Citeste continuarea

Salata de pui cu branza

Postat de MotanLaOale

Salata de pui cu branza

Ceapa, ardeii, rosiile se curata si se taie marunt. Carnea de pui se fierbe cu vegeta, se lasa la racit si se toaca cubulete. Costita se taie cubulete. Branzeturile se taie cuburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2019, 16:03
Este foarte bună, salata de conopidă și arată foarte bine în farfurioara ta...!
la 05.10.2019, 18:43
la 05.10.2019, 18:49
Rodica , Multumesc !!! Este un bol mare . Era la reducere la Jysk Budapesta -asta -primavara .
la 05.10.2019, 19:15
Mihaela, bolul este tare frumos, dar în poză se vede mic, așa că am crezut că este o farfurioară... Chiar și-așa, ai văzut că l-am alintat, căci mi-a plăcut din prima...!
la 05.10.2019, 19:24

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking