Salata de legume la borcan, in straturi

Postat de merisor67 in Salate
21 Mai 2018 | 3191 vizualizari
Salata de legume la borcan, in straturi

Este minunată o astfel de salată de legume la borcan, în straturi, servită în pauza de masă de la serviciu! În orice sezon, dar mai ales vara, salatele sunt la mare căutare la noi în familie, fiind preferate și în pachetul pentru pauza de masă de la serviciu. Și nu ar putea fi transportate mai bine decât în borcane închise ermetic, iar așezate în straturi parcă sunt mai aspectuoase și mai apetisante. De data aceasta am pregătit o salată de legume cu ouă fierte și brânză telemea, combinația noastră preferată.  

Ingrediente

  • Pentru o porție:
  • 2 roșii
  • 1 castravete
  • 4-5 ridichi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1/2 ardei gras, verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 ouă fierte
  • 50-75 g brânză telemea
  • 2-3 frunze de salată verde
  • 2-3 frunze de busuioc
  • puțin oregano uscat
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine.

Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv și le putem curăța.

Ouăle se vor curăța perfect.

Le curățăm și le tăiem în câte 8 bucăți uniforme.

Legumele spălate bine și scurse le vom tăia în cuburi aproximativ egale, pentru un aspect plăcut.

Salata verde o vom lăsa ultima și o vom rupe, pentru a nu oxida.

Stropim legumele, mai puțin salata, cu dressingul preparat după gust,apoi le așezăm în straturi, pe culori, pentru un aspect mai plăcut și intercalăm printre ele și straturile de brânză tăiată în cuburi și de ouă.

Deasupra vom așeza salata verde, ruptă în bucăți, vom închide bine borcanul și-l vom păstra la rece.

Va fi o masă ușoară, gustoasă și destul de consistentă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la borcan, in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Caprese

Postat de RuxyRux

Salata Caprese

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...

Citeste continuarea

Salata Lila, cu cartofi mov si file de hering

Postat de panacris

Salata Lila, cu cartofi mov si file de hering

Cartofii se pun la fiert în apă rece cu puțină sare, de preferință în coajă, la abur cca. 30 minute, după ce începe apa să clocotească. După ce s-au fiert, se scurg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2018, 17:45
A aparut dupa ce eu trecusem in revista ziua de astazi.Mananc si de la borcan , am mancat o viata din borcan.
la 21.05.2018, 17:48
Costel e buna si de la borcan )
la 21.05.2018, 17:49
N-ai avut un borcan mai mare, ca e cam putina......
la 21.05.2018, 17:50
Cleme, cdar mult mananci de la un timp )))))
la 21.05.2018, 18:08
Merisor, mananc doar din taste....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking