Ingrediente
- Pentru o porție:
- 2 roșii
- 1 castravete
- 4-5 ridichi
- 1 fir de ceapă verde
- 1/2 ardei gras, verde
- 1/2 ardei gras roșu
- 2 ouă fierte
- 50-75 g brânză telemea
- 2-3 frunze de salată verde
- 2-3 frunze de busuioc
- puțin oregano uscat
- Pentru dressing:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță zeamă de lămâie sau oțet
- sare
- piper
Mod de preparare
Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine.
Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv și le putem curăța.
Ouăle se vor curăța perfect.
Le curățăm și le tăiem în câte 8 bucăți uniforme.
Legumele spălate bine și scurse le vom tăia în cuburi aproximativ egale, pentru un aspect plăcut.
Salata verde o vom lăsa ultima și o vom rupe, pentru a nu oxida.
Stropim legumele, mai puțin salata, cu dressingul preparat după gust,apoi le așezăm în straturi, pe culori, pentru un aspect mai plăcut și intercalăm printre ele și straturile de brânză tăiată în cuburi și de ouă.
Deasupra vom așeza salata verde, ruptă în bucăți, vom închide bine borcanul și-l vom păstra la rece.
Va fi o masă ușoară, gustoasă și destul de consistentă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la borcan, in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|