Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos

Postat de mihaelar63 in Salate
18 Noi 2019 | 2821 vizualizari
Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos

 Salata de conopida este usor de preparat si are un numar redus de calorii. Pentru ca imi place, caut retete noi pe care sa le experimentez. Va invit sa ,, gustati "' si din aceasta deosebita salata de conopida.

Ingrediente

  • 1 conopida [1 kg]
  • 200 ml iaurt gras
  • 100 gr cabanos
  • 50 gr rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri mustar frantuzesc cu bobite intregi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 ardeo gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 varf cutit chimen pudra
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • fulgi chilli
  • sare

Mod de preparare

  1. Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.
  2. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.
  3. Dupa fierbere se clateste conopida cu apa rece.
  4. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.
  5. Intr-un bol se amesteca iaurtul, uleiul cu mustar, sare, chimen, patrunjel si fulgi de chilli.
  6. Tocati marunt rosiile uscate si ardeii. Taiati rondele cabanosul.
  7. Incorporati in sosul din bol conopida maruntita, ardeii, rosiile.
  8. Salata se serveste rece alaturi de rosii sau castraveti.

                             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu rosii uscate si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de Dya

Salata de ardei copti cu usturoi

Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul,...

Citeste continuarea

Pasta tartinabila cu sardine

Postat de mihaelar63

Pasta tartinabila cu sardine

Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.  Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2019, 10:08
la 18.11.2019, 10:16
O salata de conopida imbunatatita! Buna tare!
la 18.11.2019, 10:22
Îmi place combinația...!
la 18.11.2019, 11:01
la 18.11.2019, 11:14
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking