Salata de conopida cu sos de maioneza

Postat de RODIMUR in Salate
22 Oct 2017 | 3700 vizualizari
Salata de conopida cu sos de maioneza

Un aperitiv foarte bun, cu un gust rafinat și ușor, comparativ cu aperitivele dense și grele care se găsesc de obicei pe mese la zile festive, sau în zilele obișnuite.

Ingrediente

  • 400 grame de conopidă
  • Pentru maioneză:
  • 2 ouă (unul fiert tare, unul crud)
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță încărcată de muștar
  • 1-2 căței de usturoi (sau o ceapă mică)
  • 4 linguri de smântână
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească.

Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se încorporează muștarul. Când amestecul s-a omogenizat se adaugă și gălbenușul crud, se amestecă bine, după care se încorporează puțin câte puțin, uleiul. Se amestecă întruna până ce maioneza devine densă și fermă.

Se adaugă usturoiul, răzuit fin, se încorporează smântâna și se omogenizează sosul, după care se condimentează cu sare și piper, după gust.

Acest sos se toarnă peste conopida care s-a răcit între timp. Se agită ușor vasul pentru ca sosul de maioneză să cuprindă toate buchețelele de conopidă, fără a amesteca, pentru a nu le strivi.

Se poate servi imediat, sau a doua zi, cu pâine prăjită ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se pune in apa cu sare la fiert. Morcovii se pun la fiert separat,iar conopida o spalam bine si intr-o craticioara punem apa si sare, iar cand...

Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de Swanheart

Salata de conopida

Se rupe conopida buchetele, si se fierbe, pana se inmoaie. In timp ce fierbe, se face o maioneza, cu un galbenus fiert (pe care eu il dau pe razatoare) si unul crud. E mai buna asa decat doar cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2017, 09:55
la 22.10.2017, 09:56
Excelent!
la 22.10.2017, 10:18
Mie imi place tare mult, doar ca eu zdrobesc conopida cu furculita, sa fie mai marunta!
la 22.10.2017, 10:22
Delicioasa
la 22.10.2017, 10:22
Bine, Mirela! Cred că gustul este același, chiar dacă e zdrobită. Foarte bună, oricum!... Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking