Ingrediente
- 400 grame de conopidă
- Pentru maioneză:
- 2 ouă (unul fiert tare, unul crud)
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță încărcată de muștar
- 1-2 căței de usturoi (sau o ceapă mică)
- 4 linguri de smântână
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească.
Între timp, se face maioneza dintr-un gălbenuș de ou fiert tare și răzuit în care se încorporează muștarul. Când amestecul s-a omogenizat se adaugă și gălbenușul crud, se amestecă bine, după care se încorporează puțin câte puțin, uleiul. Se amestecă întruna până ce maioneza devine densă și fermă.
Se adaugă usturoiul, răzuit fin, se încorporează smântâna și se omogenizează sosul, după care se condimentează cu sare și piper, după gust.
Acest sos se toarnă peste conopida care s-a răcit între timp. Se agită ușor vasul pentru ca sosul de maioneză să cuprindă toate buchețelele de conopidă, fără a amesteca, pentru a nu le strivi.
Se poate servi imediat, sau a doua zi, cu pâine prăjită ușor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|