Ingrediente
- 4 cartofi medii
- 300 grame de conopidă proaspătă
- Pentru sos:
- 2 linguri de muștar clasic
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță de zahăr tos
- 1 linguriță de oțet de vin
- 1 praf de sare
- zeamă de lămâie (câteva picături, după gust)
Mod de preparare
Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.
Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe timp de 3-4 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.
Se prepară sosul amestecând pentru uniformizare: usturoiul pisat bine, cu muștarul, uleiul (picurat puțin câte puțin, ca la maioneză) zahărul tos, sarea, oțetul și la urmă, câteva picături de zeamă de lămâie, după gust.
În bol se pune un strat de cartofi tăiați cubulețe, un strat de buchețele de conopidă, 2-3 linguri de sos, al doilea strat de cartofi și apoi, la urmă, restul de conopidă și sosul rămas. Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme conopida și în final, salata se decorează cu roșii, sau cu mărar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|