Salata de creveti, rucola si mango

Postat de mihaelar63 in Salate
20 Ian 2016 | 4812 vizualizari
Salata de creveti, rucola si mango

Un mango mare in fructiera, doua maini de rucola si niste creveti. Ce poti face mai bun decat o salata? Si ce salata !!!! Dulce, picanta, plina de exotism si vitamine. Dupa o tura de privit salate si combinatii cu ingredientele date am trecut la treaba. M-am inspirat din bucataria dominicana. Crevetii doar fierti mi-au parut anosti asa ca i-am tras la tigaie invaluiti in sos picant .  

Ingrediente

  • 300 g rucola
  • 200 g creveti decorticati
  • 1 mango copt [ dar nu foarte moale ]
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 rosii
  • 2 linguri sos picant coreean Gochujang
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 linguri ulei cu oregano
  • 1 lingura mustar englezesc
  • sare

Mod de preparare

  1. Crevetii se amesteca cu sos, sare  si  uleiul de oregano. Se lasa sa stea  minimum 15 minute la marinat.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Rucola se spala si se zvanta intr-o sita sau cu ajutorul aparatului special.
  4. Ceapa rosie se taie pestisori.
  5. Mango se curata si se taie cuburi sau dreptunghiuri.
  6. Rosiile se feliaza si se sareaza usor
  7. Ardeiul iute se toaca marunt.
  8. Sotati usor 1-3 minute  la tigaie crevetii pana acestia incep sa-si schimbe culoarea .
  9. Scoateti crevetii si in sosul ramas amestecati 1 lingura zeama de lamaie, mustar si putina sare. Amestecati acest sos obtinut cu rucola verde.
  10. Puneti rucola intr-un vas/ platou intins. Deasupra asezati crevetii, mango, rosiile si ceapa .
  11. Stropiti cu restul de zeama de lamaie, putin ulei aromatizat.
  12. Presarati ardei iute tocat .
  13. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creveti, rucola si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon

Postat de merisor67

Salata de legume cu mozzarella, servita cu grisine in bacon

Începem cu grisinele în manta de bacon. Desfacem feliile de bacon și înfășurăm câte două pe grisine. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt...

Citeste continuarea

Salată de paste cu legume proaspete

Postat de CameliaComan

Salată de paste cu legume proaspete

Prima dată trebuie să fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp spălăm legumele. Tocăm ardeiul, gogoșarii si ceapa feliuțe. Roșiile și castravetele se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 23:22
Ce bunatate de salata!!!!!
la 20.01.2016, 23:23
Wow!
la 20.01.2016, 23:25
buna buna
la 20.01.2016, 23:29
Cam ne-inspirata aranjare a ingredientelor , dar de foame nu am mai avut timp )
la 20.01.2016, 23:35
Savoare, aroma si culoare, ce poti sa-ti doresti mai mult

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking