Salata de creveti, rucola si mango

Postat de mihaelar63 in Salate
20 Ian 2016 | 4794 vizualizari
Salata de creveti, rucola si mango

Un mango mare in fructiera, doua maini de rucola si niste creveti. Ce poti face mai bun decat o salata? Si ce salata !!!! Dulce, picanta, plina de exotism si vitamine. Dupa o tura de privit salate si combinatii cu ingredientele date am trecut la treaba. M-am inspirat din bucataria dominicana. Crevetii doar fierti mi-au parut anosti asa ca i-am tras la tigaie invaluiti in sos picant .  

Ingrediente

  • 300 g rucola
  • 200 g creveti decorticati
  • 1 mango copt [ dar nu foarte moale ]
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 rosii
  • 2 linguri sos picant coreean Gochujang
  • 2 linguri zeama proaspata de lamaie
  • 2 linguri ulei cu oregano
  • 1 lingura mustar englezesc
  • sare

Mod de preparare

  1. Crevetii se amesteca cu sos, sare  si  uleiul de oregano. Se lasa sa stea  minimum 15 minute la marinat.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Rucola se spala si se zvanta intr-o sita sau cu ajutorul aparatului special.
  4. Ceapa rosie se taie pestisori.
  5. Mango se curata si se taie cuburi sau dreptunghiuri.
  6. Rosiile se feliaza si se sareaza usor
  7. Ardeiul iute se toaca marunt.
  8. Sotati usor 1-3 minute  la tigaie crevetii pana acestia incep sa-si schimbe culoarea .
  9. Scoateti crevetii si in sosul ramas amestecati 1 lingura zeama de lamaie, mustar si putina sare. Amestecati acest sos obtinut cu rucola verde.
  10. Puneti rucola intr-un vas/ platou intins. Deasupra asezati crevetii, mango, rosiile si ceapa .
  11. Stropiti cu restul de zeama de lamaie, putin ulei aromatizat.
  12. Presarati ardei iute tocat .
  13. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creveti, rucola si mango" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de Dya

Salata de ardei copti cu usturoi

Spalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul,...

Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2016, 23:22
Ce bunatate de salata!!!!!
la 20.01.2016, 23:23
Wow!
la 20.01.2016, 23:25
buna buna
la 20.01.2016, 23:29
Cam ne-inspirata aranjare a ingredientelor , dar de foame nu am mai avut timp )
la 20.01.2016, 23:35
Savoare, aroma si culoare, ce poti sa-ti doresti mai mult

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking