Ingrediente
- 1kg ceapa alba
- 1kg gogonele
- 1kg gogoșari
- 1kg capia
- 1kg morcov
- 1borcan mustar dulce de Tecuci
- 400ml ulei
- Pentru soluția cu care opărim legumele, avem nevoie de:
- 500ml otetde 9 grade de la Vrancea
- 1,5 l de apa
- 250g zahar
- 2 linguri pline cu sare grunjoasa
- 1 linguriță piper
- 2foi de dafin
Mod de preparare
Curățăm, spălăm și tăiem legumele.
Ceapa o taiem peștișori, gogonelele- felii, gogosarii- fâșii, capia- fâșii. Morcovii trebuie rași pe răzătoarea mică
Pregătim soluția, amestecând ingredientele într-o cratiță și o dam la foc până începe să fiarbă.
Opărim pe rand, fiecare leguma, in ordinea prezentată mai sus, cate 5 minute din momentul in care vedem că a început să fiarbă. Morcovul îl opărim 10 minute.
Scoatem legumele cu o spumiera și le punem in ciur.
Soluția scursă din ciur nu o aruncam. O turnam înapoi în cratiță, până terminam de opărit legumele.
După ce s-au scurs și s-au răcit, le amestecam cu mustarul și uleiul apoi așezăm frumușel in borcanele sterilizate mai înainte.
Noi o mâncăm pe toată într-o săptămână, dar daca vreau sa țină mai mult, bag borcanele la cuptor pentru 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|