Ingrediente
- 300 g fasole albă fiartă ( puteți folosi orice soi de fasole )
- o ceapă potrivită tăiată fideluță
- câteva felii de castravete proaspăt
- fâșii de ardei gras roșu
- morcov și țelină rasă ( după gust - țelina este foarte aromată )
- semințe de susan negru
- ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare roz de Himalaya
- piper alb
Mod de preparare
De regulă când fierb fasolea, fierb suficientă încât să-mi ajungă să pun din ea și la congelator în vreo două pungi. Asta mă scutește de veșnicul ritual în care trebuie să hidratez fasolea și s-o fierb, totuși, destul de mult timp. Vă recomand și vouă acest lucru. Azi am folosit fasole proaspăt fiartă iar ceea ce-a urmat a fost o nimica toată. :) Am pregătit o vinegretă din zeama de lămâie și uleiul de măsline.
Am condimentat-o puțin. Am pus boabele fierte într-un castron și-am început să adaug restul ingredientelor. Există ceva mai simplu? :) Am amestecat totul puțin, încorporând vinegreta. Am potrivit de sare și piper iar rezultatul a fost unul sănătos, sățios și apetisant. Nu-i așa? :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de fasole albă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|