Salata de fructe în jeleu

Postat de ctlina in Dulciuri
28 Mai 2016 | 3172 vizualizari
Salata de fructe în jeleu

O salata diferita si foarte usor de facut. Un mariaj reusit intre dulceața mangostanului, parfumul căpșunilor si gustul acrisor al lamaii. Fructul de mangostan este un fruct delicios pe care l-am savurat in vacanta in Tailanda. Se serveste rece atat prospat cat si-n conserva. In Tailanda, delicatul fruct de mangostan este numit “Regina Fructelor” de cind a fost fructul favorit al Reginei Angliei Victoria. Bastinasii il numesc “Mungkut”. Beneficiile fructului de mangostan asupra sanatatii au trecut testul timpului si au fost asociate multor studii de cercetare in ultimii 30 de ani. Studiile au aratat ca mangostanul restabileste sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, a pielii si a altor organe. Pe linga xantoni, intregul fruct de mangostan contine de asemenea multe alte substante naturale fitonutriente ca de exemplu catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde; proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri si polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/salata-de-fructe-in-jeleu.html

Ingrediente

  • 250 g căpșuni
  • 1 lamaie
  • 1 cutie de 565 g mangostan
  • 2 linguri zahăr
  • busuioc sau frunze de mentă
  • 3 foi de gelatină

Mod de preparare

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).

Se spala capsunile si se taie fellii subtiri. Se spala lamaia si se taie rondele subtiri.

Se scurge conserva de mangostan si se pune la fiert cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina scursa bine. Amestecam si lasam dsa se raceasca amestecandd don cand in cand.

Incepem sa ornam formele cu fructe. 

Eu am folosit forme de silicon individuale, puteti folosi pahare..

Punem fructele in forme si turnam deasupra siropul pregatit (amestecati-l inainte).

Dati la rece 12 ore. Pastrati cateva fructe pentru decorul final.

Rasturnati formele, decorati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe în jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Postat de mirela0911

Desert budinca din chifle cu fructe de sezon

Se taie chiflele in cuburi mici. Se pun intr-un vas mai larg. Separat, se amesteca laptele cu zaharul pana ce acesta din urma se dizolva complet. Se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se...

Citeste continuarea

Pere umplute, in aluat

Postat de merisor67

Pere umplute, in aluat

Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit sau cu un dispozitiv special, daca avem. Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2016, 18:27
Interesant!
la 28.05.2016, 18:43
la 28.05.2016, 18:46
Yammmiii
la 28.05.2016, 20:05
la 28.05.2016, 22:20

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking