Ingrediente
- 1 ceapă albă mică;
- 1 căţel de usturoi;
- 100 gr. slănină afumată;
- 100 gr. cârnaţi subţiri;
- 100 gr. telemea (desărată);
- 200 gr. paste melci spiralaţi;
- 50 gr. măsline;
- 4 felii de gogoşari în oţet;
- sare şi piper după gust;
- 1 linguriţă condimente uscate (cimbru, busuioc, oregano);
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
După ce am adunat pe masă toate ingredientele pentru reţetă, am fiert pastele al dente (conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă uşor sărată) şi am prăjit cârnăciorii tăiaţi bucăţi (în tigaie, cu 2 linguri de ulei încins, până s-au schimbat un pic la culoare).
Cât timp au fiert pastele şi au sfârâit cârnăciorii, m-am ocupat de celelalte ingrediente:
- am tocat ceapa şi usturoiul mărunt pe care le-am frecat cu un praf de sare;
- am tăiat slăninuţa şi telemeaua în cuburi;
- am scos sâmburii măslinelor;
- am feliat gogoşarii în fâşii lungi şi subţiri.
După ce au fiert pastele, le-am clătit cu apă rece şi le-am lăsat la scurs, iar cârnăciorii i-am tăiat bucăţi mai mici.
Într-un vas larg am amestecat totul şi am condimentat dupa gust (sare, piper, condimente uscate).
Nu am pus ulei (nu mi s-a părut necesar).
Am servit cu poftă, cu pâine de casă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de iarnă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|