Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

Postat de ela2015 in Salate
27 Mai 2016 | 4156 vizualizari
Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

O salată cu o mulțime de ingrediente gustoase, care iese perfectă de fiecare dată! :x

Ingrediente

  • 1 varză mică (foarte fragedă);
  • 2 cepe (1 verde, bogată în frunze și 1 roșie);
  • 50 gr. măsline negre, fără sâmburi;
  • 50 gr. telemea;
  • 6-8 roșii cherry;
  • 3 ouă;
  • 5 crenvuști (din piept de pui);
  • sare, după gust;
  • 1 lingură cu ulei de struguri;
  • felii de lămâie (lime);
  • câteva picături de oțet (opțional);
  • frunze de busuioc pentru decor.

Mod de preparare

Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe de verde).

Separat, în altă oală punem la fiert 500 ml. apă; când bolborosește punem crenvuștii și îi fierbem timp de 3-5 minute, după care îi scoatem pe o farfurie curată și uscată. Îndepărtăm membrana (chiar dacă este comestibilă, tot "artificială" rămâne). 

Cât timp fierb ouăle și crenvuștii pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tocăm după preferință. 

Într-o salatieră, amestecăm legumele, măslinele, telemeaua tăiată cuburi și crenvuștii tăiați rondele.

Potrivim gustul de sare, ulei și oțet. Ornăm salata cu felii de ouă, lămâie (lime) și frunze de busuioc.

O servim simplă, cu crutoane, pâine proaspătă, sosuri! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salata orientala

Postat de merisor67

Salata orientala

Incepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora. Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici). O punem intr-un vas micut cu...

Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii

Postat de RODIMUR

Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii

Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 06:34
Buna!
la 27.05.2016, 08:00
buna si satioasa!
la 27.05.2016, 08:50
buna buna
la 27.05.2016, 08:52
la 27.05.2016, 09:21
Bunaa! Un pranz minunat si satios! (fara crenvusti-nu sunt deloc sanatosi/buni )

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking