Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
5 Sep 2017 | 2848 vizualizari
Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah

Ingrediente

  • Pentru Dukkah:
  • 50 grame alune de padure
  • 25 grame seminte de floarea soarelui (doar miezul)
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 linguita oregano uscat
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita fulgi de chili (optional)
  • sare
  • Pentru salata:
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 1 vanata mare
  • 100 grame bulgur integral
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet de mere
  • ulei de masline extra virgin
  • 30 grame menta proaspata
  • Pentru servit:
  • 4 tortilla din faina integrala (sau lipii)
  • 4 linguri iaurt grecesc
  • 50 grame branza Feta

Mod de preparare

Se prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina. 

Se coc legumele intregi, intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare (ceapa se decojeste), pana se innegresc, intorcandu-le frecvent pe toate partile.

Intre timp, se gateste bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se amesteca cu coaja lamaii. 

Se indeparteaza coaja legumelor si semintele ardeilor si se toaca toate in bucati potrivite. Se transfera intr-un bol, impreuna cu sucurile rezultate si se amesteca cu sucul de lamaie, otetul, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Se toaca frunzele de menta si se adauga peste legume. Se amesteca bine. 

Se incalzesc tortilla/ lipiile intr-o tigaie fara ulei, 30 de secunde. 

Se adauga putin din sucul legumelor peste bulgur, se divide intre cele 4 tortilla, se adauga legumele, iaurtul, branza Feta, frunze de menta si Dukkah deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la grill cu bulgur, branza Feta si Dukkah" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Postat de Corina33

Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din...

Citeste continuarea

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2017, 15:18
la 05.09.2017, 15:20
la 05.09.2017, 16:03
la 05.09.2017, 17:47
la 06.09.2017, 08:46
excelenta

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking