Salata de limba

Postat de MotanLaOale in Salate
11 Ian 2011 | 7343 vizualizari
Salata de limba

Nu stiu daca exista undeva aceasta salata dar la noi se face de mult timp de fiecare masa festiva.

Ingrediente

  • 400g limba
  • 400g porumb (congelat)
  • 400g mazare(congelata)
  • 400g (1 cutie) ciuperci conservate
  • Pentru maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingutite mustar
  • 400g ulei
  • zeama de lamaie
  • sare,piper

Mod de preparare

Limba (2 limbi de porc sau 1 limba de vitel) se spala bine si se pune la fiert cu o lingurita vegeta. Eu am fiert-o in oala sub presiune 1 ora. Cand este fiarta bine se scoate din apa, se curata de pielita si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se toaca patratzele mici.

Porumbul si mazarea se pun la fiert separat si dupa ce sunt fierte se strecoara si se lasa la racit.

Ciupercile se clatesc bine cu apa rece si se toaca marunt.

Se face maioneza din galbenusuri, mustar si sare amestecand cu mixerul si adaugand ulei la inceput putin iar apoi mai mult. Cand este aproape gata se pune si zeama de lamaie dupa gust.

Toate ingredientele racite si tocate se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.

Se poate orna dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de limba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Salata de boeuf cu limba afumata

Postat de MotanLaOale

Salata de boeuf cu limba afumata

Morcovii si albitura se curata si se pun la fiert in apa cu sare intregi. Cartofii se fierb in coaje in apa cu sare. Mazarea se fierbe in apa. Se lasa la racit toatele. Se toaca toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 11:15
stiu ca ma expun la comentarii dar asta esteeee
la 11.01.2011, 11:42
stiu ca ma expun la comentarii dar asta esteeee " Azi fetele sunt cuminti.
la 11.01.2011, 11:45
daaaaaaaaaa, azi suntem foarte cuminţi aş avea câteva comentarii dar mă fac şi eu cuminte... ca Ina oricum, limba-i tare bună
la 11.01.2011, 11:46
Bv, Motanel
la 11.01.2011, 11:47
foarte buna

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking