Ingrediente
- 500 g morcov
- 1 lingura de miere
- 2 linguri otet
- 4 linguri ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita rasa boabe de coriandru
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
Este o salata ce se serveste in Basarabia la mesele festive, dupa cum zice Natalia, cea care m-a inspirat cu aceasta reteta.
Avem nevoie de o razatoare speciala ( multumesc Lena) care taie morcovul in fasii subtiri, ca niste spaghete,daca morcovul este mai lung sau bete de chibrit, daca morcovul e mai scurt. :))
Cantitatile se pot ajusta in functie de preferintele personale, dar nu trebuie sa lipseasca aroma de coriandru.
Morcovii curatati si spalati se dau pe razatoarea speciala. Intr-un mojar pisam usturoiul cu sare si piper, adaugam boabele de coriandru, le zdrobim si amestecam apoi cu miere, otet si ulei de masline.
Acum puteti gusta dressing-ul si il ajustati in functie de cum va place: mai acru, mai dulce...
Se toarna peste morcov, se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore. Peste noapte ar fi ideal.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcov marinat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|