Ingrediente
- 200 gr. cârnați subțiri;
- 200 gr. telemea;
- 200 gr. paste fusilli;
- câteva linguri bune cu sos pesto (eu am folosit varianta de pesto din ardei și smochine);
- sare și piper după gust;
- 3 linguri de ulei pentru prăjit;
- frunze de busuioc pentru decor.
Mod de preparare
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj (în apă clocotită, ușor sărată; după ce au fiert le scurgem și le clătim sub jet de apă rece).
Înt-o tigaie rumenim cârnăciorii. După ce s-au prăjit suficient îi scoatem pe șervete absorbante. Când și-au mai pierdut din temperatură îi tăiem în bucăți mai mici.
La fel procedăm și cu brănza pe care o tăiem în cuburi.
Amestecăm pastele cu cârnați și brânză și așezonăm gustul de sare și piper.
Servim cu sos după dorință (unii le preferă mai seci, alții mai sosoase).
La nevoie se poate adăuga ulei de măsline, oțet sau zeamă de lămâie.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu carnati, telemea si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|