Ingrediente
- 2 cepe (1 galbena si 1 rosie);
- 200 gr. paste melci (spiralati);
- 160 gr ton (din conserva);
- 50 gr. masline;
- 50 gr. cascaval ras;
- 100 gr. boabe de porumb (din conserva);
- 3 oua fierte (tare);
- 2 rosii mici;
- patrunjel tocat marunt (pentru decor);
- sare, piper, ulei, dupa gust.
Mod de preparare
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).
Separat, fierbem ouale (10-15 minute).
Cat timp fierb pastele, pregatim celelalte ingredinte si le amestecam intr-un vas:
- tocam cepele marunt;
- adaugam tonul din conserva (daca e in suc propriu trebuie sa fie bine scurs, daca e in ulei il adaugam cu tot cu ulei);
- curatam maslinele de samburi;
- radem cascavalul (pe razatoarea fina);
- adaugam porumbul bine scurs.
Dupa ce am scurs bine pastele de apa le adaugam peste celelalte ingredinte.
Curatam ouale de coaja si le taiem dupa preferinta; la fel procedam si cu rosiile.
Ornam cu verdeata si condimentam dupa gust (cu sare, piper, ulei, doar daca este necesar).
Amestecam si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|