Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant

Postat de Satisfyyourcravings in Salate
8 Sep 2018 | 2839 vizualizari
Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant

Ingrediente

  • 2 cepe rosii mici
  • 2 lamai
  • 250 grame paste (eu am folosit Pipe Rigate)
  • 350 grame broccoli
  • 50 grame pesmet
  • 1/2 lingurita piper Cayenne (optional)
  • 1 castravete
  • 15 grame ierburi proaspete (eu am folosit Chives si marar)
  • 4 linguri iaurt
  • 300 grame ton din conserva
  • 50 grame branza Feta

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se adauga intr-un bol mare impreuna cu sare, piper si sucul celor doua lamai.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare. 

Intre timp, se taie coroana broccoliului si se desface in bucati. Cotorul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii. Se fierbe impreuna cu pastele. Buchetelele de broccoli se adauga doar in ultimul minut. 

Pesmetul se amesteca cu piperul Cayenne si se prajeste intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu, pana devine crocant. Se pastreaza intr-un vas separat pana la momentul utilizarii. 

Castravetele se taie longitudinal in 2, iar cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele, apoi se taie in felii. Ierburile se toaca marunt. 

Se adauga iaurtul in bolul cu ceapa, impreuna cu castravetele, ierburile, pastele, broccoliul, tonul rupt in bucati, sare si piper. 

Se serveste presarata cu pesmet si branza Feta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton, branza Feta si pesmet picant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata “Cuibul cocoşului de munte”

Postat de camelia75

Salata “Cuibul cocoşului de munte”

1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele. 2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs pana se raceste apoi o taiati fasii....

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

Postat de caroline

Salata de vinete cu ardei si ciuperci

Coacem vinetele la flacara aragazului sau pe gratar la foc de lemn. Cand vinetele s-au copt bine pe toate partile, le punem in apa si le lasam pentru 15 minute.  Apoi curatam vinetele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2018, 17:32
Imi place foarte mult salata asta! Este excelenta...!
la 08.09.2018, 19:32
Din salata asta as gusta!
la 08.09.2018, 20:24
la 08.09.2018, 20:43
Ce combinatie interesanta!
la 08.09.2018, 21:47

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking