Salată de paste (risone) cu ton

Postat de ela2015 in Paste
28 Oct 2015 | 3167 vizualizari
Salată de paste (risone) cu ton

Bun găsit! Astăzi vă prezint o salată, uşoară şi delicioasă, cu paste în formă de bob de orez! E pentru prima dată când fac această reţetă şi pot să spun că ne-a plăcut foarte mult!

Ingrediente

  • 200 gr. paste "risone";
  • 1 conservă de ton (160 gr.);
  • 1 ceapă roşie;
  • 100 gr. măsline negre;
  • 3 ouă;
  • sare;
  • piper;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • felii de lămâie (opţional).

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi sau mai tari, nu există regulă).

Curătăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline, să-şi lase iuţeala.

Desfacem conserva de ton (eu am folosit conservă de ton în ulei de măsline şi am pus întreaga compoziţie) şi o punem peste ceapă. Desfacem carnea uşor, cu o furculiţă.

Adăugăm măslinele, pastele fierte şi scurse, sare, piper, pătrunjelul tocat şi ouăle tăiate jumătăţi. 

Opţional, puteţi adăuga zeamă de lămâie.

Amestecăm şi servim cu mare poftă! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste (risone) cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fundite delicioase cu lapte

Postat de CameliaComan

Fundite delicioase cu lapte

Pentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...

Citeste continuarea

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Postat de merisor67

Spatzle cu sos de ciuperci si parmezan

Preparam mai intai ciupercile ca necesita mai mult timp, in comparatie cu spatzelele care se prepara imediat. Tocam ceapa solzisori, usturoiul rondele si le punem la calit in 50 g unt, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 06:13
Bună salata!
la 28.10.2015, 06:16
Bune paste!
la 28.10.2015, 06:38
buna
la 28.10.2015, 08:18
buna salata!
la 28.10.2015, 08:30

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking