Ingrediente
- 200 gr. paste "risone";
- 1 conservă de ton (160 gr.);
- 1 ceapă roşie;
- 100 gr. măsline negre;
- 3 ouă;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline;
- 1/2 legătură de pătrunjel;
- felii de lămâie (opţional).
Mod de preparare
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pune 1 l de apă la fiert, când clocoteste se adaugă un praf de sare şi pastele; se fierb 8 minute după care se clătesc sub jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Punem ouăle la fiert (le fierbeţi cum vă plac, mai moi sau mai tari, nu există regulă).
Curătăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline, să-şi lase iuţeala.
Desfacem conserva de ton (eu am folosit conservă de ton în ulei de măsline şi am pus întreaga compoziţie) şi o punem peste ceapă. Desfacem carnea uşor, cu o furculiţă.
Adăugăm măslinele, pastele fierte şi scurse, sare, piper, pătrunjelul tocat şi ouăle tăiate jumătăţi.
Opţional, puteţi adăuga zeamă de lămâie.
Amestecăm şi servim cu mare poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste (risone) cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|